Vill du bygga en altan?

Vill du bygga en altan?

En altan är ett utmärkt sätt att lägga till extra utrymme till ditt hem. Innan du börjar bygga är det dock viktigt att få rätt tillstånd. I de flesta fall behöver du inte ansöka om ett bygglov från din lokala stads- eller länsplaneringsavdelning. Men du som bor i bostadsrätt eller i ett K-märkt hus, behöver antingen tillstånd från styrelsen eller ett bygglov. I övriga fall behövs det inte.

En altan kan vara ett bra komplement till alla hem, som ger utrymme för utomhusliv eller helt enkelt en plats för att koppla av och njuta av den friska luften. Men innan du kan börja planera en uteplats måste du veta grunderna: hur mycket kostar det att bygga en och hur lång tid tar det? Svaret på båda dessa frågor beror på en mängd olika faktorer, bland annat projektets storlek och komplexitet, vilka material som används och vilken entreprenör du anlitar. I allmänhet kan du dock räkna med att betala mellan 400 till 500 kronor per kvadrat för att bygga en uteplats. När det gäller tidslinjen kan de flesta uteplatser byggas på en till två veckor, även om större projekt kan ta längre tid. Så om du är redo att lägga till en till ditt hem, se till att hålla dessa kostnads- och tidsöverväganden i åtanke. Med lite planering och tålamod kommer du att njuta av din nya altan på nolltid!

Innan du börjar bygga finns det några saker du måste ta hänsyn till. För det första bör du hur stor vill du att den ska vara? Tänk på att en större kräver mer material och kan bli dyrare att bygga än en mindre. Slutligen ska du bestämma vilka material du vill använda. Det finns en mängd olika alternativ, så välj de som passar bäst för dina behov och din budget.

Lycka till, Johan i Katrineholm

Kommentarer är stängda.